Ηρεμία για ομόλογα – επιτόκια

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ήρεμη είναι η ημέρα και όσον αφορά στα επιτόκια euribor.

Στα χθεσινά τους επίπεδα διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ήρεμη είναι η ημέρα και στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο δεν παρουσιάζει αλλαγές από το πρωί σε σχέση με τις χθεσινές τιμές του, ενώ στην εγχώρια αγορά οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,03% παρουσιάζει το ελληνικό 10ετές με τη απόδοσή του να βρίσκεται στο 5,52%.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”υποτονική ημέρα σε μία νωχελική αγορά”, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται (προβλέψεις Κομισιόν για ευρωπαϊκή οικονομία και οι υπόλοιποι δείκτες πληθωρισμού των κρατιδίων στη Γερμανία) δεν προβλέπεται να αναταράξουν το σκηνικό.

Ίδια εικόνα και για τη διατραπεζική αγορά, όπου τα επιτόκια euribor κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με χθες, με το euribor 1μηνός να πλησιάζει το 3,32%, το euribor 3μηνών το 3,39% και το euribor 6μηνών να κινείται πέριξ του 3,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v