Ανοδικά τα ομόλογα-Μικτή η διατραπεζική

Με τάσεις ανόδου διαπραγματεύονται την Τρίτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεασμένα από τις προβλέψεις για καλύτερα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στα επιμέρους κρατίδια της Γερμανίας, ενώ μικτή παρουσιάζεται η εικόνα στη διατραπεζική.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν την Τρίτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεασμένα από τις προβλέψεις για καλύτερα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στα επιμέρους κρατίδια της Γερμανίας, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα επιτόκια euribor.

Το 10ετές ευρωπαϊκό ομόλογο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά επικρατεί το ίδιο κλίμα με το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές να ανεβαίνει οριακά κατά 0,02% και η απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,49%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά επωφελήθηκε από τα νέα ότι ο πληθωρισμός στη Βαυαρία έχει αυξηθεί τον Απρίλιο μόλις κατά 0,1% σε σχέση με το Μάρτιο (λιγότερο από ό,τι αναμενόταν), ενώ οι ίδιοι τονίζουν ότι η αγορά ”ενδυναμώνεται” και από τις εκτιμήσεις ότι ο πρόεδρος της FED, Άλαν Γκρίνσπαν θα επαναλάβει στη σημερινή ομιλία του τις επιφυλάξεις του για ”γρήγορη και ανώδυνη ανάκαμψη”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, μικτή είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα επιτόκια euribor, καθώς τα euribor ενός και τριών μηνών κινούνται με οριακή άνοδο έως και 0,06% στο 3,33% και 3,39% αντίστοιχα, ενώ πτωτικά διαπραγματεύεται το euribor 6μηνών πλησιάζοντας το 3,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v