Ανοδικά τα ομόλογα – Μικτά τα επιτόκια

Τάσεις ανόδου καταγράφουν το πρωί της Δευτέρας οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ οριακές διακυμάνσεις παρουσιάζουν τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Ανοδικές τάσεις, το πρωί της Δευτέρας, για τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ στη διατραπεζική αγορά οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων παρουσιάζουν τα επιτόκια euribor.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές παρουσιάζει ανοδικές τάσεις κατά 0,20% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,51%.

Οι αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την ενίσχυση των 10ετών τίτλων, στο εν γένει νευρικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές μετά τα αποτελέσματα του α’ εκλογικού γύρου στη Γαλλία και τις επακόλουθες πιέσεις στο ευρώ.

Παράλληλα, τονίζουν οι αναλυτές ”οι αποδυναμωμένος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία” δίνει ώθηση στα ομόλογα. Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε σε ετήσιο επίπεδο κατά 3,5% το Φεβρουάριο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως νωρίς το πρωί.

Οι αναλυτές εφιστούν, παράλληλα, την προσοχή και στις ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας, για τον ευρω-πληθωρισμό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ”έχουμε ήδη δει την αντίδραση της αγοράς στην άνοδο του τιμάριθμου και δεν αναμένουμε μεγάλες διακυμάνσεις”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor ενός και 3μηνών κινούνται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,06% (στο 3,32%) και 0,03% (στο 3,38%) αντίστοιχα, ενώ πτωτικά κατά 0,17% και πέριξ του 3,51% διαπραγματεύεται το euribor 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v