Μικρή πτώση σε ομόλογα- αμετάβλητα τα επιτόκια

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα πέσει κάτω από το 2% τους προσεχείς μήνες και ότι θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα πέσει κάτω από το 2% τους προσεχείς μήνες και ότι θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Να σημειωθεί ότι από το πρωί οι τιμές των ομολόγων καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις.

Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα διαμορφώνονται στις 105,68 μονάδες, από 105,60 μονάδες που άνοιξαν σήμερα, ενώ ενδοσυνεδριακά είχαν ανέλθει στο επίπεδο των 105,74 μονάδων.

Ακολουθώντας την πορεία των γερμανικών τίτλων αναφοράς, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, λήξης 2012, κινούνται σε ένα εύρος 98,12 - 98,15 μονάδων, με αντίστοιχη υποχώρηση της απόδοσης στο 5,50%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων έχει διευρυνθεί και διαμορφώνεται στις 34,5 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 1.000 εκατ. ευρώ περίπου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους εμφανίζουν μικτές τάσεις, με τα euribor ενός και τριών μηνών κινούνται με οριακή άνοδο έως και 0,06% και να διαμορφώνονται στο 3,33% και 3,39% αντίστοιχα, και το euribor έξι μηνών να διαμορφώνεται στο 3,51%, καταγράφοντας οριακή πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v