Ανοδος για ομόλογα και επιτόκια

Ελαφρά άνοδο καταγράφουν τόσο η εγχώρια όσο και οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή τους υποχώρηση με τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να ακολουθούν κατά πόδας τα αντίστοιχα γερμανικά.

Ανοδικά κινούνται τόσο η εγχώρια όσο και οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή τους υποχώρηση με τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να ακολουθούν κατά πόδας την ανοδική πορεία των αντίστοιχων γερμανικών.

Στην εγχώρια αγορά οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 2,065 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,15 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 915 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στην παλαιά έκδοση πενταετών ομολόγων με 270 εκατ. ευρώ, καθώς και στην παλαιά έκδοση των δεκαετών ομολόγων, με 205 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε ελαφρώς κατά 0,313% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,55% και του γερμανικού στο 5,19%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,33%. Στο 3,33% διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση στο 3,33% παρουσίασε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Αντίθετα, αμετάβλητο στο 3,85% παρέμεινε το euribor στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v