Ανοδος για ομόλογα και επιτόκια

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, ενισχυμένα από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ. Ανοδικά κινούνται τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στις ευρωπαϊκές αγορές ενισχυμένα από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν. Ανοδικά έκλεισε και η ελληνική αγορά ομολόγων.

Στην εγχώρια αγορά οι συναλλαγές στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 2,155 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 955 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε 10ετή ομόλογα με 245 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 245 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιά έκδοση 5ετών ομολόγων με 270 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο περιορίστηκε στο επίπεδο του 0,3227% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,46% και του γερμανικού στο 5,14%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,33%. Στο 3,35% διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,35% % παρουσίασε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ υποχώρηση στο 3,76% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v