Χαμηλότερα τα ομόλογα-Ανοδικά τα επιτόκια

Ύστερα από δύο συνεχόμενες ημέρες έντονα ανοδικής πορείας, το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά υποχωρούν, ενώ τα επιτόκια σημειώνουν ανοδικές τάσεις ύστερα από δύο ημέρες διόρθωσης.

Υποχωρούν τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Παρασκευής, ύστερα από δύο συνεχόμενες ημέρες έντονα ανοδικής πορείας, ενώ στη διατραπεζική τα επιτόκια σημειώνουν ανοδικές τάσεις ύστερα από δύο ημέρες διόρθωσης.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,16% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,47%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ύστερα από δύο ημέρες ανόδου λόγω κυρίως των μακροοικονομικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Γερμανία, οι επενδυτές ”συγκεντρώνουν τα κέρδη τους” και ”ανασυντάσσουν δυνάμεις”. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται, σύμφωνα με τους ίδιους, στις απογευματινές ανακοινώσεις που θα αφορούν στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας το α’ τρίμηνο του έτους.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, με θετικό πρόσημο κινούνται τα επιτόκια euribor. Το euribor 1μηνός παρουσιάζει οριακή άνοδο κατά 0,03% και βρίσκεται στο 3,33%, ενώ μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,15% (στο 3,39%) και κατά 0,26% (στο 3,49%) σημειώνουν τα euribor τριών και έξι μηνών αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v