Χαμηλότερα τα ομόλογα-Μικτά τα επιτόκια

Με τάσεις οριακής υποχώρησης διαπραγματεύονται τη Μ. Δευτέρα τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα επιτόκια euribor.

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται τη Μ. Δευτέρα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,05%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται κατά 0,18% χαμηλότερα, με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,44%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτωτική κίνηση οφείλεται στη διάθεση των επενδυτών να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που αποκόμισαν την περασμένη εβδομάδα. Οι ίδιοι τονίζουν ότι αναμένουν ανοδική πορεία και για την τρέχουσα εβδομάδα καθώς, όπως δήλωνε αναλυτής της HSBC ”παρά τις διαβεβαιώσεις Μπους για εξεύρεση λύσης στη Μ. Ανατολή, τα γεγονότα τον διαψεύδουν, ενισχύοντας την αγορά ομολόγων”.

Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν ότι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τη Μ. Τρίτη, η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της, όσον αφορά στα παρεμβατικά επιτόκια.

Στη διατραπεζική αγορά, επικρατούν μικτές τάσεις με το euribor 1μηνός να παραμένει αμετάβλητο στο 3,33%, το euribor 3μηνών να υποχωρεί κατά 0,18% στο 3,38%, ενώ το euribor 6μηνών να καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,03% στο 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v