Ενδιαφέρον για ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Συναλλακτικό ενδιαφέρον, αλλά και διακυμάνσεις καταγράφηκαν στις αγορές ομολόγων, με τις τιμές των μακροπρόθεσμων τίτλων να κινούνται ανοδικά. Οριακή πτώση παρατηρείται στη διατραπεζική.

Συναλλακτικό ενδιαφέρον αλλά και διακυμάνσεις καταγράφονται στις αγορές ομολόγων, με τις τιμές των μακροπρόθεσμων τίτλων να κινούνται ανοδικά. Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, λήξης 2012, ακολούθησαν την πορεία των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, και διαμορφώθηκαν υψηλότερα, στις 98,38 - 98,42 μονάδες, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,46%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων, έχει συρρικνωθεί και διαμορφώνεται στις 34,5 μονάδες βάσης. Οι τιμές των γερμανικών δεκαετών ομολόγων κινούνται επίσης ανοδικά και διαμορφώνονται στις 106,05 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί οι τιμές τόσο των ελληνικών όσο και των γερμανικών δεκαετών τίτλων διαπραγματεύονταν σε υψηλότερα επίπεδα, εξαιτίας της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στη Γαλλία, η οποία σημειωτέον, το Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 9,1%. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία, αφού ήδη αρκετοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι αρνητική θα είναι και η εξέλιξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια κινούνται με οριακή πτώση. Το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,06% στο 3,33%, το euribor 3μηνών κατά 0,03% στο 3,85%, ενώ στα χθεσινά επίπεδα του 3,49% διαμορφώνεται το euribor 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v