Πτώση σε ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, στο 3,25%, αλλά και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, στο 3,25%, αλλά και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη. Οι τιμές των γερμανικών δεκαετών ομολόγων αναφοράς σημειώνουν πτώση και διαπραγματεύονται στις 106,01 μονάδες.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η ανακοίνωση της μείωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γαλλία, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, δεν επηρέασαν όσο αναμενόταν την αγορά ομολόγων. Την πτώση των γερμανικών δεκαετών ομολόγων ακολουθούν και οι ελληνικοί τίτλοι, οι οποίοι κινήθηκαν σε ένα εύρος 98,36 - 98,39 μονάδων και την απόδοση μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων να περιορίζεται στις 34 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 1.098 εκατ. ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιούνται και οι συναλλαγές στη διατραπεζική αγορά μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ. Τα επιτόκια euribor παρουσιάζουν μικτή εικόνα, με το επιτόκιο στη διάρκεια 1 μηνός να παραμένει αμετάβλητο στο 3,33%, το euribor 3 μηνών να παρουσιάζει οριακή υποχώρηση και να διαμορφώνεται στο 3,35% και το euribor 6 μηνών να σημειώνει ελαφρά άνοδο και να διαμορφώνεται στο 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v