Ενισχύονται τα ομόλογα-Υποχωρούν τα επιτόκια

Ανοδική τάση επικρατεί το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ υποτονικό συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Ενισχύονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στη διατραπεζική αγορά το κλίμα παραμένει για δεύτερη ημέρα υποτονικό.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο ενισχύεται κατά 0,02%, ενώ αμετάβλητο παραμένει το αντίστοιχο ελληνικό, καθώς η ελληνική αγορά ΗΔΑΤ παραμένει και σήμερα κλειστή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η θετική πορεία της αγοράς ομολόγων οφείλεται στην υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς τις μετοχές και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενώ η είδηση για αύξηση της γερμανικής ανεργίας τον Απρίλιο ενισχύει το κλίμα.

Στη διατραπεζική, οι ενδείξεις για μη μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της FED έως το τέλος του καλοκαιριού, δημιουργούν νευρικό κλίμα. Το επιτόκιο euribor 1μηνός είναι το μόνο που παραμένει σταθερό στο 3,34%, ενώ υποχωρούν τα euribor τριών και 6μηνών κατά 0,06% (στο 3,41%) και κατά 0,28% (στο 3,52%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v