Υποχωρούν τα ομόλογα-Ανοδος στη διατραπεζική

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεασμένα από την άνοδο στις κεφαλαιαγορές, ενώ τα επιτόκια euribor κινούνται ανοδικά.

Υποχωρούν οριακά το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεασμένα από την άνοδο στις κεφαλαιαγορές, ενώ θετική είναι η εικόνα στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,09% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,48%.

Σύμφωνα με αναλυτές της ABN Amro, το κλίμα στην αγορά ομολόγων γύρισε αρνητικά, ύστερα από τα σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές που απορρέουν κυρίως από τα κέρδη της Cisco, ενώ οι φήμες για άνοδο του γερμανικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο, επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα στα ομόλογα.

Αντίθετη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η διατραπεζική αγορά, η οποία ύστερα από αρκετές ημέρες νευρικής πορείας, ανακάμπτει. Σταθερό στο 3,34% παραμένει το euribor 1μηνός, ενώ ανοδικά κατά 0,09% στο 3,47% και κατά 0,45%, στο 3,54% κινούνται τα euribor τριών και 6μηνών αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v