Υποχωρούν τα ομόλογα-Ανοδικά η διατραπεζική

Πτωτικό κλίμα επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, λόγω της χθεσινής εκτόξευσης των διεθνών χρηματαγορών, ενώ με κέρδη διαπραγματεύονται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκά αγορά, λόγω της χθεσινής εκτόξευσης των διεθνών χρηματαγορών, ενώ με κέρδη διαπραγματεύονται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές χάνει 0,35% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,53%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το χθεσινό ράλι στις διεθνείς χρηματαγορές, περιόρισε το ενδιαφέρον των επενδυτών για σταθερότερες επενδύσεις όπως τα ομόλογα, τα οποία υποχωρούν σήμερα. Τονίζουν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν άλλες μακροοικονομικές ειδήσεις που να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά, ενώ μάλλον ”θετικά θα επιδράσουν οι φόβοι της ΕΚΤ για χαμηλότερο ρυθμό μείωσης του ευρωπληθωρισμού”.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα που επικρατεί από το πρωί είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς ύστερα από αρκετές ημέρες νευρικότητας, τα επιτόκια euribor καταγράφουν κέρδη. Το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,09% και το 3,44%, το euribor 3μηνών κερδίζει 0,32% πέριξ του 3,42%, ενώ το euribor 6μηνών κινείται ανοδικά κατά 1,07% πλησιάζοντας το 3,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v