Πτώση στα ομόλογα, άνοδος στη διατραπεζική

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν την Πέμπτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της χθεσινής εκτόξευσης των διεθνών χρηματαγορών. Ανοδικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν την Πέμπτη τα ομόλογα στην ευρωπαϊκά αγορά, λόγω της χθεσινής εκτόξευσης των διεθνών χρηματαγορών. Το γερμανικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε οριακά κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές έχασε 0,35% και η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο 5,53%.

Οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 2,465 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,11 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,355 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 280 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 270 εκατ. ευρώ καταγράφησαν στην νέα έκδοση δεκαετών ομολόγων. Το περιθώριο περιορίστηκε στο επίπεδο του 0,3025% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,549% και του γερμανικού στο 5,246%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,34% παρουσίασε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Με άνοδο 3,92% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς το χθεσινό ράλι στις διεθνείς χρηματαγορές, περιόρισε το ενδιαφέρον των επενδυτών για επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v