Υποχωρούν τα ομόλογα-Μεγάλη άνοδος για επιτόκια

Υποχωρούν το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την ανοδική πορεία των χρηματιστηρίων, ενώ έντονα ανοδική πορεία καταγράφουν τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ύστερα από την ανοδική πορεία των χρηματιστηρίων, ενώ έντονα ανοδική πορεία καταγράφουν τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Όσον αφορά στα ομόλογα, το ευρωπαϊκό 10ετές υποχωρεί κατά 0,05%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κινείται κατά 0,27% χαμηλότερα με την απόδοσή του στο 5,56%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η πορεία υποχώρησης οφείλεται στα κέρδη των κεφαλαιαγορών, που ”κέρδισαν” στιγμιαία τους επενδυτές. Οι αναλυτές ωστόσο, εκτιμούν ότι η πορεία της αγοράς ομολόγων θα κινηθεί σχετικά νευρικά καθώς από τη μία αναμένεται αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ σε ”υψηλό” εξαμήνου, ενώ από την άλλη ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση τον Απρίλιο στην Ισπανία κατά 1,4% προσεγγίζοντας το 3,6%.

Στη διατραπεζική αγορά, επικρατεί έντονα ανοδικό κλίμα σε σχέση με τη συνήθη πορεία των επιτοκίων euribor. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός ανεβαίνει οριακά κατά 0,03% στο 3,37%, ενώ μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,28% (στο 3,47%) και κατά 2,17% (στο 3,66%) καταγράφουν τα euribor τριών και 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v