Ενισχύονται τα ομόλογα, σταθερά τα επιτόκια

Η μείωση των τοποθετήσεων στις χρηματιστηριακές αγορές, η δυναμική του ευρώ έναντι του δολαρίου, και η έλλειψη μακροοικονομικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ, ενισχύουν τις τιμές των ομολόγων. Σταθεροποιητικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ομολόγων τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στην ελληνική αγορά ομολόγων. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς η αγορά των ομολόγων ενισχύεται από τη μείωση των τοποθετήσεων στις χρηματιστηριακές αγορές, από τη δυναμική του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και από την έλλειψη μακροοικονομικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στην εγχώρια αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε και σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα. Οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 2,625 δισ. ευρω, εκ των οποίων τα 1,015 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,61 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα της νέας έκδοσης με 505 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 435 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιά έκδοση πενταετών ομολόγων (λήξεως Μάρτιος 2005). Το περιθώριο περιορίστηκε οριακά στο επίπεδο του 0,3066% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,535% και του γερμανικού στο 5,228%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν σταθεροποιητικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,34% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Αμετάβλητο επίσης στο 3,92% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v