Οριακές διακυμάνσεις στα ομόλογα-Πάνω τα επιτόκια

Με οριακή άνοδο διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η είδηση για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία εξέπληξε τους επενδυτές. Ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά.

Οριακά ανοδικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ύστερα από την ”έκπληξη” των επενδυτών που προκάλεσε η είδηση για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της Ιταλίας, ενώ θετικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει περί το 0,05%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές κινείται ανοδικά κατά 0,03% με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,58%.

Οι αναλυτές της αγοράς, τόνιζαν ότι καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση δεν ανέμενε για σήμερα η αγορά, η οποία αιφνιδιάστηκε από τη μείωση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής κατά 7,6% σε ετήσιο επίπεδο, και κατά 0,7% σε μηνιαίο (σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2002), καθώς ανέμενε ανοδικό αποτέλεσμα.

Όπως τονίζουν, η αγορά θα διαμορφώσει κλίμα μετά το μεσημέρι οπότε και αναμένονται από τις ΗΠΑ οι δείκτες τιμών καταναλωτή και βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου, αλλά και αποθεμάτων επιχειρήσεων Μαρτίου.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, το κλίμα παραμένει θετικό, με τα επιτόκια euribor να καταγράφουν ανοδικές τάσεις. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός κερδίζει 0,15% πλησιάζοντας το 3,37%, ενώ μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για euribor τριών και 6μηνών, τα οποία κερδίζουν 0,69% (στο 3,49%) και 0,35% (στο 3,68%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v