Αδιάφορα τα ομόλογα – Υποχωρούν τα euribor

Οριακά ανοδικά διαπραγματεύονται το πρωί της Δευτέρας τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ωστόσο κινείται ”αδιάφορα” όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Πτωτική είναι η πορεία των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά.

Με οριακή άνοδο, αλλά ”αδιάφορα” σύμφωνα με τους αναλυτές κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ πτωτική είναι η τάση στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές βρίσκεται στο +0,18%, ενώ και στην εγχώρια αγορά επικρατεί το ίδιο κλίμα με το ελληνικό ομόλογο να κερδίζει 0,23% και την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,55%.

Ωστόσο, οι αναλυτές κάνουν λόγο για μια ”άκρως βαρετή ημέρα”, καθώς αφενός δεν αναμένεται καμία μακροοικονομική είδηση από ΕΕ και ΗΠΑ και αφετέρου οι επιμέρους αγορές ομολόγων στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία αλλά και το Χονγκ Κονγκ παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια euribor χάνουν τα υψηλά κέρδη που είχαν αποκομίσει. Το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,09% στο 3,41%, ενώ οριακά κατά 0,06% υποχωρεί και το αντίστοιχο 3μηνών πέριξ του 3,52%. Μεγαλύτερες, κατά 0,21% οι απώλειες για το euribor 6μηνών, το οποίο βρίσκεται στο 3,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v