Πτώση για ομόλογα-Ανοδικά η διατραπεζική

Πτωτική πορεία ακολουθούν το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά ύστερα από την άνοδο των κεφαλαιαγορών, ενώ τα euribor στη διατραπεζική ενισχύονται σημαντικά.

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαιτέρως ύστερα και από την άνοδο των κεφαλαιαγορών, ενώ σημαντικά ενισχύονται τα euribor.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,35%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ανάλογο με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί κατά 0,21% και την απόδοσή του να φτάνει το 5,58%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση έρχεται ως απόρροια της ενίσχυσης των κεφαλαιαγορών και ιδιαίτερα των κλάδων τεχνολογίας και ημιαγωγών, που κινούνταν πτωτικά από τις αρχές του έτους. Το ”θετικό γύρισμα” των κλάδων κάνει κάποιους αναλυτές να μιλούν για ”τέλος της κρίσης”, ωστόσο στην αγορά ομολόγων διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Στη διατραπεζική, τα επιτόκια euribor ενισχύονται σημαντικά με αυτό του 1μηνός να κερδίζει έως και 1,06% πέριξ του 3,41%. Το euribor 3μηνών παρουσιάζει κέρδη κατά 0,83% στο 3,52%, ενώ των 6μηνών κερδίζει 1,09% πέριξ του 3,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v