Σταθερά τα ομόλογα-Μικτή τάση στη διατραπεζική

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές διαπραγματεύονται τα ομόλογα το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά.

Στα ίδια περίπου επίπεδα με χθες διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις κεφαλαιαγορές, ενώ μικτές τάσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή πτώση 0,01% ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό υποχωρώντας οριακά κατά 0,02% και την απόδοσή του στο 5,49%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μεταξύ επενδυτών που αισιοδοξούν με την πρώτη άνοδο των κεφαλαιαγορών, και αυτών που προειδοποιούν για ένταση της κρίσης μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν και πτώσης του δολαρίου, οι οποίοι ”στηρίζουν” σταθερά την αγορά ομολόγων.

Μάλιστα, τονίζουν οι αναλυτές η ανακοίνωση για ρυθμό αύξησης του γερμανικού ΑΕΠ το α’ τρίμηνο κατά 0,2%, δεν είναι ικανή να επηρεάσει την αγορά, ενώ παράλληλα ”επισφραγίζει” σχεδόν το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στις 6 Ιουνίου.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η τάση παρουσιάζεται μικτή με τα euribor ενός και 6μηνών να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία κατά 0,15% (στο 3,38%) και κατά 0,61% (στο 3,64%) αντίστοιχα, ενώ το euribor 3μηνών υποχωρεί κατά 0,11% και διαμορφώνεται στο 3,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v