Ανοδικά τα ομόλογα-Κάτω η διατραπεζική

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά με τους επενδυτές να αναζητούν σταθερές τοποθετήσεις, ενώ έντονα πτωτική είναι η τάση στη διατραπεζική αγορά.

Άνοδο καταγράφουν τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους επενδυτές να στρέφονται σε σταθερές τοποθετήσεις λόγω της διεθνούς νευρικότητας. Έντονα πτωτική είναι το πρωί της Τετάρτης η τάση στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο βρίσκεται οριακά υψηλότερα κατά 0,02%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό ανεβαίνει κατά 0,22% με την απόδοσή του στο 5,50%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η νευρικότητα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η ενδυνάμωση του ευρώ και οι χθεσινές επιφυλάξεις του επικεφαλής της ΕΚΤ για τον ευρωπληθωρισμό, στρέφουν τους επενδυτές σε σταθερές τοποθετήσεις όπως είναι τα ομόλογα.

Εντελώς διαφορετικό το κλίμα στη διατραπεζική αγορά με τα επιτόκια euribor να υποχωρούν. Συγκεκριμένα το euribor 1μηνός βρίσκεται στο –1,23% πέριξ του 3,38%, το αντίστοιχο 3μηνών χάνει 1,05% και πλησιάζει το 3,48%, ενώ το euribor 6μηνών υποχωρεί κατά 2,50% και διαμορφώνεται στο 3,62%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v