Άνοδος στα ομόλογα, ηρεμία στη διατραπεζική

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Ντουίζενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε την αβεβαιότητά του σχετικά με την προοπτική ισχυρής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Σταθερά τα επιτόκια.

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντουίζενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε την αβεβαιότητά του σχετικά με την προοπτική ισχυρής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ και ως εκ τούτου ενισχύει τις τιμές των ομολόγων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ντουίζενμπεργκ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πρόβλημα για την Ευρωζώνη, και προέβη στην εκτίμηση ότι στο τέλος του έτους εξαιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, θα κινηθεί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και διαμορφώνονται στο επίπεδο των 105,85 μονάδων, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι, λήξης 2012, κινήθηκαν επίσης ανοδικά σε ένα εύρος 98,17 - 98,21 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,49%, και την διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων να περιορίζεται στις 33,5 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 3,27%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Υποχώρηση στο 3,40% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Οριακή υποχώρηση στο 4,05% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v