Υποχωρούν τα ομόλογα-Μικτά τα euribor

Τάσεις υποχώρηση καταγράφουν τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά μετά και την ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη Ifo, ενώ μικτή εικόνα παρουσιάζεται στη διατραπεζική αγορά.

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά μετά και την ανακοίνωση για άνοδο του γερμανικού δείκτη Ifo, ενώ μικτό κλίμα παρουσιάζει η διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,10%, ενώ στην εγχώρια αγορά η πτώση είναι μεγαλύτερη της τάξεως του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να προσεγγίζει το 5,50%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές επίδραση στην πορεία των ομολόγων είχε η αύξηση του Ifo στο 91,5 το Μάιο, έναντι 90,5 τον Απρίλιο (και 90,6 το Μάιο του περασμένου έτους). Το γεγονός ότι ο γερμανικός δείκτης προοιωνίζει βελτίωση του οικονομικού κλίματος αλλά και των μελλοντικών εκτιμήσεων, ”πιέζει” την αγορά ομολόγων, η οποία διαφορετικά δεν θα παρουσίαζε έντονο ενδιαφέρον, λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, η εικόνα συνεχίζει μικτή (ανάλογη όπως στο τέλος της περασμένης εβδομάδας), με το euribor 3μηνών να υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στο 3,48%, ενώ τα euribor ενός και 6μηνών καταγράφουν κέρδη κατά 0,06% (στο 3,39%) και κατά 0,30% (στο 3,64%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v