Χαμηλές οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ

Στα 2,68 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ, όπου ο μεγαλύτερος όγκος παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα (830 εκατ. ευρώ), ενώ συναλλαγές ύψους 290 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων.

Ελαφρώς πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της θετικής εικόνας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις πραγματοποιούνται και οι συναλλαγές στη διατραπεζική αγορά.

Στην αγορά ομολόγων ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,68 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,52 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,16 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα της παλαιάς έκδοσης με 830 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 290 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,301% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,48% και του γερμανικού στο 5,17%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,45%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,40% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ οριακή υποχώρηση στο 4,00% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v