Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε τα 1,9 δισ. ευρώ, με τις περισσότερες συναλλαγές να αφορούν τα πενταετή ομόλογα.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, αφενός εξαιτίας της αργίας της αμερικανικής αγοράς και αφετέρου της απρόσμενης ενίσχυσης του δείκτη Ifo στη Γερμανία.

Τα γερμανικά ομόλογα υποχωρούν σε σχέση με τα πρωινά τους επίπεδα καθώς τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σχετικά με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη επηρέασαν αρνητικά την αγορά των ομολόγων. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε τα 1,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,065 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 934 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα της παλαιάς έκδοσης με 360 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο υποχώρησε οριακά, ενώ η απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώθηκε στο 5,52% και του γερμανικού στο 5,22%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,35%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Υποχώρηση στο 3,38% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ οριακή υποχώρηση στο 3,98% σημείωσε και επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v