Περιορισμένο το ενδιαφέρον για ομόλογα

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στην εγχώρια ομολόγων η αξία των συναλλαγών ήταν περιορισμένη και διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ. Ανοδικές τάσεις στη διατραπεζική.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, γεγονός το οποίο όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οφείλεται στην καθυστερημένη αντίδραση της αγοράς στα χθεσινά θετικά στοιχεία της έκθεσης για την εμπιστοσύνη των γερμανών επιχειρηματιών. Στην εγχώρια αγορά η αξία των συναλλαγών ήταν περιορισμένη και διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ.

Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα και διαμορφώθηκαν στις 105,56 μονάδες, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι, κινήθηκαν σε ένα εύρος 97,85 - 97,88 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,54%. Η δαδορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων διαμορφώθηκε στις 33,5 μονάδες βάσης.

Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς, η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών στην Ευρωζώνη συμβάλλει σημαντικά στην πτώση των τιμών των ομολόγων και φυσικά στην ενίσχυση των χρηματιστηριακών αγορών.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει από το πρωί εναλλαγές προσήμου πότε υποχωρώντας οριακά κατά 0,01%, πότε σημειώνοντας άνοδο 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό υποχωρεί κατά 0,04% με την απόδοσή του στο 5,53%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημειώνουν άνοδο. Ειδικότερα, το euribor ενός μηνός σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% και διαμορφώνεται στο 3,39%, το euribor τριών μηνών κινείται ανοδικά κατά 0,43% και διαμορφώνεται στο 3,49%, ενώ το euribor έξι μηνών σημειώνει άνοδο 0,52% και διαμορφώνεται στο 3,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v