Νευρική μετά τον Ifo η αγορά ομολόγων

Νευρικότητα παρατηρείται από το πρωί της Τρίτης όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία φαίνεται να κινείται στον απόηχο της ανόδου του γερμανικού δείκτη Ifo, ενώ ανοδικό είναι το κλίμα στη διατραπεζική αγορά.

Νευρικά κινείται από το πρωί της Τρίτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, που φαίνεται να παραμένει επηρεασμένη από τη χθεσινή ανακοίνωση αύξησης του γερμανικού δείκτη Ifo, ενώ ανοδικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει από το πρωί εναλλαγές προσήμου πότε υποχωρώντας οριακά κατά 0,01%, πότε σημειώνοντας άνοδο 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό υποχωρεί κατά 0,04% με την απόδοσή του στο 5,53%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της ABN Amro, η αγορά κινείται νευρικά, καθώς η μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδος του γερμανικού δείκτη αποτέλεσε πλήγμα στην πορεία της. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην ανακοίνωση του ευρωπαϊκού δείκτη λιανικών πωλήσεων Μαρτίου, ο οποίος επίσης αναμένεται να έχει αυξηθεί, αλλά και στην πορεία της αμερικανικής αγοράς που χθες παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, το κλίμα είναι σαφώς διαφορετικό, με τα euribor να επιστρέφουν στην προ εβδομάδος ανοδική πορεία τους. Το euribor 1μηνός σημειώνει άνοδο 0,03% στο 3,39%, το αντίστοιχο 3μηνών βρίσκεται στο +0,43% και το 3,49%, ενώ το euribor 6μηνών καταγράφει άνοδο 0,52% και διαμορφώνεται στο 3,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v