Περιορίζεται στις 32 μονάδες βάσης το spread

Οι τιμές του ελληνικού δεκαετούς τίτλου λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 98,48 - 98,51 μονάδων, με την διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων να κλείνει 32 μονάδες βάσης. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,6 δισ. ευρώ. Πτωτικές τάσεις στη διατραπεζική.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων κυρίως εξαιτίας της κακής εικόνας που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των τιμών των ομολόγων διαδραμάτισε και η μικρότερη της αναμενόμενης (+0,2%) τριμηνιαίας αύξησης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη.

Οι τιμές του ελληνικού δεκαετούς τίτλου λήξης 2012 κινήθηκαν σε ένα εύρος 98,48 - 98,51 μονάδων, με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,45%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων έφτασε στις 32 μονάδες βάσης. Τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται στο επίπεδο των 106,15 μονάδων, από 106,13 μονάδων κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η συνέχιση της αστάθειας των μετοχικών αξιών σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου, θα συμβάλλουν δραστικά στην αύξηση των τοποθετήσεων σε ομόλογα.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor στις περισσότερες περιόδους κινούνται πτωτικά. Ειδικότερα, το euribor ενός μηνός υποχωρεί οριακά κατά 0,06% και διαμορφώνεται στο 3,39%. Ενώ τα euribor τριών και έξη μηνών κινούνται επίσης πτωτικά και διαμορφώνονται στο 3,48% και 3,64% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v