Με το βλέμμα στο ΑΕΠ της ευρωζώνης τα ομόλογα

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΑΕΠ τριμήνου της ευρωζώνης, προκειμένου να συνεχίσει ή όχι την ανοδική πορεία της.

Έν αναμονή της ανακοίνωσης του ΑΕΠ τριμήνου για την ευρωζώνη τελεί η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία καταγράφει ανοδική πορεία από νωρίς το πρωί.

Το ευρωπαϊκό δεκαετές ομόλογο, παρουσιάζει τη μικρότερη άνοδο μόλις κατά 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό κερδίζει 0,24% με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,44%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική τάση οφείλεται σαφώς στην ασταθή πορεία των διεθνών κεφαλαιαγορών, αλλά και την εντεινόμενη κρίση στο Κασμίρ, ενώ τονίζουν ότι εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις για υποχώρηση του ΑΕΠ ευρωζώνης σε επίπεδο τριμήνου (σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις), τότε η αγορά ομολόγων θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι εντελώς αντίθετο με τα επιτόκια euribor να υποχωρούν. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός υποχωρεί οριακά κατά 0,06% πέριξ του 3,39%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,26% (στο 3,48%) και κατά 0,46% στο 3,64% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v