Συρρικνώνεται το spread με τα γερμανικά ομόλογα

Σε ελαφρώς υψηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές των ομολόγων, αλλά με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα. Στην ΗΔΑΤ οι συναλλαγές ανήλθαν στα 1,9 δισ. ευρώ, ενώ το spread διαμορφώνεται στις 33 μονάδες βάσης.

Σε ελαφρώς υψηλότερα από τα χθεσινά τους επίπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές των ομολόγων, με αντίστοιχη υποχώρηση της απόδοσής, μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι δεκαετείς ελληνικοί τίτλοι κινούνται σε ένα εύρος 98,17 - 98,22 μονάδων, με την απόδοσή τους να υποχωρεί στο 5,49%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων έχει συρρικνωθεί και διαμορφώνεται στις 33 μονάδες βάσης.

Μικρή ήταν και συναλλακτική δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά ομολόγων η οποία διαμορφώθηκε στα 1,9 δισ. ευρώ. Η απουσία ενδιαφέροντος από την αγορά ομολόγων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Μάϊο.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή με το euribor τριών μηνών να παραμένει στα χθεσινά επίπεδα και να διαμορφώνεται στο 3,49%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο του ενός μηνός καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,03% και διαμορφώνεται στο 3,39%. Αντίθετα, πτώση 0,22% σημειώνει το euribor έξι μηνών το οποίο διαμορφώνεται στο 3,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v