Σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο

Στο επίπεδο των 40 δολαρίων ανά βαρέλι, παραμένει η τιμή του πετρελαίου, ενώ παρούσες είναι και οι τάσεις ανοδικής διάσπασης των επιπέδων αντίστασης, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νιγηρία και αυξανόμενης αστάθειας στο Ιράκ.

Στο επίπεδο των 40 δολαρίων ανά βαρέλι, παραμένει η τιμή του πετρελαίου, ενώ παρούσες είναι και οι τάσεις ανοδικής διάσπασης των επιπέδων αντίστασης.

Ανησυχία εκφράζουν οι αναλυτές για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νιγηρία, όσο και για την αυξανόμενη αστάθεια στο Ιράκ.

Οι ίδιοι τονίζουν πως η ζήτηση για πετρέλαιο βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, ενώ το μέγεθος της προσφοράς μόνο κατά προσέγγιση μπορεί να εκτιμηθεί, με τις καταστάσεις να επιτείνονται από το ορατό ενδεχόμενο πτώχευσης της Yukos.

Aναφορικά με την τελευταία, οι αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν πως το μέλλον της επαφίεται πια στις ”διαθέσεις” του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν, προβλέποντας παράλληλα πως η εταιρία, που παράγει περισσότερο πετρέλαιο από την Λιβύη, δεν θα αφεθεί στην τύχη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Nymex θα παραμείνει κλειστό σήμερα για 30 λεπτά (11.00 – 11.30 a.m. ώρα Νέας Υόρκης), λόγω ασκήσεως πυρασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί.

Στα 40,1 δολάρια ανά βαρέλι κινείται το αργό, ενώ στα 37 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκονται οι τιμές του Brent.

Eξάλλου, ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του χρυσού καθώς το δολάριο ανακτά πτωτική πορεία. Το κίτρινο μέταλλο κινείται στην αγορά του Λονδίνου στα 407,8 δολάρια, με κέρδη 0,16 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v