Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις αγορές του ”μαύρου χρυσού”, ενώ στην κύρια έγνοια των αναλυτών, ήτοι το Ιράκ, προστέθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής, τη Νιγηρία.

Στον άξονα των 39 δολαρίων ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου, με τους αναλυτές της αγοράς να επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Ιράκ, αλλά και στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής, τη Νιγηρία.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ”η αγορά βρίσκεται στο όριο”, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια μείωσης της προσφοράς, ιδιαίτερα ύστερα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νιγηρία.

Εξάλλου, αναλυτές της BNP εκφράζουν την ανησυχία τους πως οι τιμές είναι πιθανό να ”διασπάσουν” το ψυχολογικό φράγμα των 40 δολαρίων ανά βαρέλι, δεδομένο που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ”ράλι”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μερίδα αναλυτών εξέφρασε την αισιοδοξία της για την εξέλιξη του ζητήματος της Υukos, προβλέποντας πως θα εξερευθεί κάποια λύση.

Στα 36 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του Brent, ενώ ανοδικά στα 396 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v