Διατηρεί την ανοδική πορεία το πετρέλαιο

Υψηλότερα συνεχίζουν να κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά και την πιθανότητα πτώχευσης της πετρελαϊκής Yukos.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά και την πιθανότητα πτώχευσης της Yukos, στοιχείο, που θα οδηγούσε περαιτέρω ανοδικά τις τιμές του μαύρου χρυσού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές.

Οι ίδιοι, επισημαίνουν πως αν δεν εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του πετρελαίου μέσω των αγωγών του Ιράκ, τότε δεν πρέπει να αποκλείεται οι τιμές να υπερβούν εκ νέου τα επίπεδα των 40 δολ. Ανά βαρέλι.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στο ζήτημα του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού της Yukos, αν και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν πως ο πρόεδρος Πούτιν θα λάβει ανάλογα μέτρα, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση.

Ανοδικά, στα 39 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού, ενώ ανάλογα, στα 35 δολάρια ανά βαρέλι, διαμορφώνονται οι τιμές του Brent.

Eξάλλου, τα 398 δολάρια ανά ουγκιά ”αγγίζουν” οι τιμές του χρυσού, καταγράφοντας μικρή άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v