Κάτω από τα 35 δολ. το πετρέλαιο Brent λόγω Ιράκ

Υποχωρούν τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά την άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νορβηγία και την αποκατάσταση των εξαγωγών του Ιράκ από τα λιμάνια στον Περσικό Κόλπο. Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός στο Λονδίνο.

Υποχωρούν τα συμβόλαια του πετρελαίου μετά την άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νορβηγία και την αποκατάσταση των εξαγωγών του Ιράκ από τα λιμάνια στον Περσικό Κόλπο.

Οι εξαγωγές είχαν διακοπεί εξαιτίας επιθέσεων σε πετρελαϊκούς αγωγούς της Βαγδάτης, αλλά αποκαταστάθηκαν από το Σάββατο.

Η νορβηγική κυβέρνηση παρενέβη την Παρασκευή και έθεσε τέλος στην απεργία των εργαζομένων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Οι απεργίες στην τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέα στον κόσμο διήρκεσαν μια εβδομάδα και μείωσαν τη νορβηγική παραγωγή κατά 10%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 3,7% την περασμένη εβδομάδα, καθώς η παραγωγή του OPEC αυξάνεται και τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων.

Το συμβόλαιο Αυγούστου υποχωρεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Νέα Υόρκη 1,3% ή 47 σεντς στα 37,08 δολάρια, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 41 σεντς στα 34,56 δολάρια.

Ανοδικές τάσεις διατηρεί ο χρυσός, παρά τα κέρδη του δολαρίου στο πλαίσιο της αιφνίδιας παράδοσης της εξουσίας της Βαγδάτης. Το ”κίτρινο μέταλλο” παραμένει πάνω από τα 400 δολάρια και κινείται στα 405 δολ. με κέρδη 2,30 δολ., καθώς εξακολουθεί να κυριαρχεί νευρικότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v