Αύξηση αποθεμάτων σε ΗΠΑ ”ρίχνει” το πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε πως αυξήθηκαν τα αποθέματα της χώρας. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 305,4 εκατ., σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο διετίας.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε πως αυξήθηκαν τα αποθέματα της χώρας σε ακατέργαστο πετρέλαιο, ενδυναμώνοντας τα μηνύματα ότι η υψηλότερη παραγωγή από τον OPEC θα δρούσε αυξητικά στα παγκόσμια αποθέματα.

Συγκεκριμένα η ομοσπονδιακή επιτροπή ενέργειας των ΗΠΑ (Energy Information Administration) ανέφερε πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, στα 305,4 εκατ., σχεδόν στο υψηλότερο επίπεδο διετίας.

Ακόμα, καθοδική πίεση ασκήθηκε στις τιμές του πετρελαίου από την επανέναρξη της παραγωγής των βορείων πηγών του Ιράκ, το οποίο ενίσχυσε τις προσπάθειες του για να ξεπερασθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι δολιοφθορές που έπληξαν την εξαγωγική δυνατότητα της χώρας.

Στην αγορά του Λονδίνου (spot αγορά) το πετρέλαιο Brent διαπραγματεύεται στα 34,63 δολάρια υποχωρώντας 1,48%. Παράλληλα, πτώση κατά 0,53 δολ. στα 37,72 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφει το πετρέλαιο ΝΥΜΕΧ, παράδοσης Αυγούστου, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Επίσης, πτωτικά κατά 0,13% κινείται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 394,88 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v