Νέα άνοδος πετρελαίου λόγω απεργιών στη Νορβηγία

Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του αργού πετρελαίου Βορείου Θαλάσσης στο Λονδίνο, μετά την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Νορβηγίας. Πλησιάζει τα 36 δολάρια το Brent.

Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τα συμβόλαια του πετρελαίου στο Λονδίνο, μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Νορβηγίας για κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Σήμερα, έκτη ημέρα των κινητοποιήσεων, η παραγωγή της Νορβηγίας θα μειωθεί κατά 450.000 βαρέλια την ημέρα από 372.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι χθες. Η Νορβηγία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και αντλεί περί τα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Το συμβόλαιο Αυγούστου της ποικιλίας Brent Βορείου Θαλάσσης στο Λονδίνο ενισχύεται 14 σεντς ή 0,4% στα 35,75 δολάρια ανά βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη στις μετασυνεδριακές συναλλαγές το συμβόλαιο Αυγούστου για το ελαφρύ αργό ενισχύεται 3 σεντς στα 38,38 δολάρια.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας, παρά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δήλωσε ότι δεν προτίθεται ακόμη να παρέμβει στη διαμάχη. Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν τις εργασιακές συνθήκες και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Κατά τα λοιπά στις αγορές εμπορευμάτων, ο χρυσός στο Λονδίνο παραμένει λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς πρακτικώς αμετάβλητος πέριξ των 395 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v