Ανοδος πετρελαίου εν όψει ”λοκ άουτ” στη Νορβηγία

Σε ”λοκ άουτ” προχωρούν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες της Νορβηγίας, μετά την απειλή των εργαζομένων για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν ήδη περιορίσει την παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης χώρας εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο. Άνοδος 1% για το brent στο Λονδίνο.

Σε ”λοκ άουτ” προχωρούν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες της Νορβηγίας, μετά την απειλή των εργαζομένων για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν ήδη περιορίσει την παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης χώρας εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

Η κρατική Statoil ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ”λοκ άουτ” των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Βορείου Θαλάσσης, μέτρο που θα εφαρμοστεί από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η Συνομοσπονδία Πετρελαϊκής Βιομηχανίας της χώρας ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη της σκοπεύουν να ακολουθήσουν το ίδιο βράδυ, γεγονός που θα οδηγήσει σε πλήρη ακινητοποίηση την πετρελαϊκή παραγωγή της Νορβηγίας.

Η ομοσπονδία εξήγησε ότι εκτιμά ως ”παράλογα” τα αιτήματα των εργαζομένων στη βιομηχανία, οι οποίοι απεργούν για έβδομη μέρα σήμερα, όπως και ότι, καθώς οι απεργοί απειλούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις, δεν έχει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό τους.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου εμφάνισαν αμέσως ανοδικές τάσεις μετά την ανακοίνωση της είδησης και το brent στο Λονδίνο κερδίζει 1% ή 37 σεντς, στα 35,4 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v