Στα 400 δολ. ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών φόβων

Πάνω από τα 400 δολάρια κινείται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς οι εκρήξεις στη Μέση Ανατολή και οι πτωτικές τάσεις του δολαρίου στο τελευταίο διάστημα, βελτιώνουν την εικόνα του μετάλλου ως ”επενδυτικού καταφυγίου”. Σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.

Πάνω από τα 400 δολάρια κινείται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός, καθώς οι εκρήξεις στη Μέση Ανατολή και οι πτωτικές τάσεις του δολαρίου στο τελευταίο διάστημα, βελτιώνουν την εικόνα του επενδυτικού ”καταφυγίου” του μετάλλου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού έχουν ενισχυθεί 4,5% από τα μέσα Ιουνίου, καθώς η βία στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται εν όψει της μετάβασης της εξουσίας του Ιράκ στο τέλος του μήνα.

Εν αναμονή των κρίσιμων εξελίξεων στη Βαγδάτη, πολλοί κερδοσκόποι έχουν αναπτύξει θέσεις long στο κίτρινο μέταλλο, αναφέρουν οι αναλυτές.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του μετάλλου υποχωρεί στο Λονδίνο κατά 0,02 σεντς στα 402,05 δολάρια, μετά από κέρδη 2% χθες. Κινείται πάνω από τα 400 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο 2004.

Η χθεσινή πτώση του δολαρίου μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, επέτεινε τις ανοδικές τάσεις του χρυσού.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου παραμένουν πτωτικά και το Brent κινείται στο Λονδίνο 20 σεντς χαμηλότερα στα 34,82 δολάρια, καθώς τα αποθέματα των ΗΠΑ και άλλων ενεργοβόρων κρατών βελτιώνονται στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγής του OPEC.

Η ανακοίνωση της νορβηγικής κυβέρνησης ότι προτίθεται να παρέμβει με στόχο την άρση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον πετρελαϊκό κλάδο συμβάλει στις πτωτικές πιέσεις των τιμών του προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v