Ανοδικές τάσεις ανακτά το πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει εκ νέου η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο OPEC ενδέχεται να μην επαναλάβει αύξηση της προσφοράς πετρελαίου τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα επανέρχονται οι ανησυχίες για τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει εκ νέου η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο OPEC ενδέχεται να μην επαναλάβει αύξηση της προσφοράς πετρελαίου τον Αύγουστο και επανέρχονται οι ανησυχίες για τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ.

Το ελαφρύ αργό στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλό των 39,10 δολαρίων ανά βαρέλι κι έκλεισε χθες στα 38,74 δολ. με κέρδη 1,69 δολαρίων, ενώ το Brent έκλεισε με άνοδο 1,57 δολ. στα 36,07 δολ. Σήμερα το προϊόν κινείται ελαφρώς χαμηλότερα στα 38,59 δολ. στη Νέα Υόρκη.

Την εκτίναξη πυροδότησε η ανακοίνωση μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 500.000 βαρέλια στα 304,9 εκατ. βαρέλια, καθώς και καλύψεις θέσεων short στις ΗΠΑ ενόψει του εορτασμού της 4ης Ιουλίου στην αμερικανική αγορά.

Στην άνοδο συνέβαλαν οι υπόνοιες της Σαουδικής Αραβίας ότι το καρτέλ πιθανόν να μην ανανεώσει την δέσμευση αύξησης της παραγωγής τον Αύγουστο, διότι οι τιμές βρίσκονται πλέον σε ”δίκαια επίπεδα”, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v