”Νευρικό” το πετρέλαιο ενόψει 4ης Ιουλίου

Νευρικότητα επικρατεί στις πετρελαϊκές αγορές ενόψει του τριήμερου εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, όπου μια σειρά παράγοντες συνδυάζονται προς όφελος των τιμών του μαύρου χρυσού.

Νευρικότητα επικρατεί στις πετρελαϊκές αγορές ενόψει του τριήμερου εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, όπου μια σειρά παράγοντες συνδυάζονται προς όφελος των τιμών του μαύρου χρυσού.

Οι τιμές του πετρελαίου εμφάνισαν χθες τα μεγαλύτερη διήμερα κέρδη από τον Φεβρουάριο. Οι traders πούλησαν συμβόλαια του εμπορεύματος στις αρχές της εβδομάδας, ωθώντας τις τιμές σε χαμηλό διμήνου αλλά επανήλθαν με αγορές συμβολαίων όταν τα στοιχεία έδειξαν πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Αναλυτές προσθέτουν ότι οι γεωπολιτικοί φόβοι παραμένουν έντονοι και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγορά πετρελαίου και οι traders δεν ήθελαν να μείνουν ”κλειδωμένοι” σε θέσεις short ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σ.Αραβία και το Ιράκ έγιναν σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να ανοίξουν με εκτίναξη την Δευτέρα. Η 4η Ιουλίου, που φέτος πέφτει μάλιστα Κυριακή, ”είναι ελκυστικός πιθανός στόχος τρομοκρατών” αναφέρουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι, ούτως ή άλλως, ο εν λόγω εορτασμός συνοδεύεται λόγω εποχής από μεγάλη έξοδο οδηγών και κατανάλωση βενζίνης.

Σήμερα πάντως υπερισχύουν το πρωί ελαφρώς πτωτικές τάσεις στις πετρελαϊκές αγορές, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ”φτάνει” στην αμερικανική αγορά πετρέλαιο από την αυξημένη παραγωγή του OPEC, που τέθηκε σε εφαρμογή χτες, οπότε οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα αποθέματα στις αμερικανικές δεξαμενές θα αυξηθούν στις ερχόμενες εβδομάδες.

Το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 34 σεντς στα 35,24 δολάρια, ενώ το ελαφρύ αργό στη Νέα Υόρκη χάνει 10 σεντς στα 38,70.

Κατά τα λοιπά στις αγορές εμπορευμάτων, ο χρυσός υποχωρεί 0,45 δολ. και κινείται στα 394,25 δολ. αναμένοντας να αποσαφηνιστεί η πορεία του δολαρίου μετά την πρόσφατη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v