Στα 402 δολ. ο χρυσός, υποχωρεί το πετρέλαιο

Πάνω από τα 400 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου ανανεώνει το ενδιαφέρον για την αγορά των εμπορευμάτων. Πτωτικές τάσεις καταγράφει το πετρέλαιο.

Πάνω από τα 400 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου ανανεώνει το ενδιαφέρον για την αγορά των εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, ο χρυσός κινείται στα 402,15 δολάρια την ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 2,55%. Αναλυτές σχολιάζουν ότι με βάση την υποχώρηση του δολαρίου έναντι των υπολοίπων βασικών νομισμάτων, ο χρυσός αποδεικνύεται ”αγαπημένη” επιλογή μεταξύ των επενδυτών.

Αντίθετα, σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι πετρελαικές τιμές, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Al Nuaimi, ο οποίος τόνισε πως ο ΟΠΕΚ δεν θα αναθεωρήσει τις αποφάσεις του για αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο.

Ο Al Νuaimi, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως στην συνάντηση του καρτέλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 21 Ιούλιου θα εξετασθούν οι γενικότερες συνθήκες της αγοράς πετρελαίου, ενώ επανέλαβε την άποψη πως ούτε ο ΟΠΕΚ ούτε η Σαουδική Αραβία μπορούν να καθορίσουν τις τιμές, αλλά μόνο η αγορά.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να στηρίζει την θέση του καρτέλ, ο οποίος επιθυμεί η τιμή του πετρελαίου να κινείται στο εύρος των 22 – 28 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στα 36,96 δολάρια ανά βαρέλι κινείται οι τιμές του Brent, ενώ πτωτικά (1,48%) κινείται το αργό, στα 39,15 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v