Πιέζει το αργό η πρόοδος των επιχειρήσεων στο Ιράκ

Σε πτώση της τιμής του πετρελαίου οδηγούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ιράκ, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται τώρα αισιόδοξοι αναφορικά με πιθανό ταχύτερο τερματισμό του πολέμου. Σημάδια ανάκαμψης και για το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς η προώθηση των αγγλοσαξονικών δυνάμεων προς τη Βαγδάτη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το τέλος του πολέμου, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η προώθηση των δυνάμεων θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του πολέμου και θα επιτρέψει την επανέναρξη της μεταφοράς του ιρακινού μαύρου χρυσού, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

Ωστόσο, όπως προβλέπουν οι αναλυτές, μόλις ολοκληρωθεί πλήρως το ζήτημα της Νιγηρίας οι τιμές του μαύρου χρυσού πιθανόν να αντικρίσουν νέα χαμηλά.

Εξάλλου, με οριακές διακυμάνσεις και κινείται η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, ενώ Αμερικανοί διαχειριστές προβλέπουν ότι η προώθηση των αγγλοσαξονικών δυνάμεων θα ενισχύσει το ”πράσινο νόμισμα” το οποίο απώλεσε το 3,5% της αξίας του έναντι του ευρώ το περασμένο έτος.

Στον άξονα των 1,08 δολαρίων διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ - δολαρίου, ενώ στα 118 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου - γεν.

Εξάλλου, στα 128 γεν κινείται η ισοτιμία γεν - δολαρίου.

Σημειώνεται ότι στα 25,5 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του brent ενώ περί τα 28,75 αυτή του Nymex.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v