Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

Aνοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ιράκ και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη Νιγηρία και τις δηλώσεις Μπους ότι ”ο πόλεμος θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ώστε να κερδίσουμε”. με οριακές διακυμάνσεις η σχέση ευρώ - δολαρίου.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του πετρελαίου, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Νιγηρία.

Οι δηλώσεις Μπους πως ο πόλεμος θα διαρκέσει όσο χρειαστεί δημιουργούν ανησυχία στους επενδυτές και αυξάνουν τις τιμές του μαύρου χρυσού, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Αν διαφανεί ότι οι πολεμικές συγκρούσεις παρατείνονται πολύ παραπάνω από τους αρχικούς σχεδιασμούς τότε το πετρέλαιο θα συνεχίσει να ενισχύεται, υπογραμμίζουν κύκλοι της αγοράς.

Αρνητικά από την πλευρά της προσφοράς λειτουργούν και οι ταραχές στην Νιγηρία, με πολλές εταιρίες να έχουν διακόψει την άντληση πετρελαίου.

Η Νιγηρία προστίθεται στο ζήτημα του Ιράκ και επιβαρύνει τις καταστάσεις, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου στον άξονα των 1,07 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ - δολαρίου, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να αποτελούν τον ”καταλύτη” στις αγορές χρήματος.

Ευρωπαίοι διαχειριστές σχολιάζουν ότι μια αρνητική τροπή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις θα πιέσει το δολάριο, ενώ μια σύντομη και δίχως σημαντικές απώλειες νίκη ευνοεί το πράσινο νόμισμα.

Εξάλλου, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Ιάπωνα διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, T. Fukui, ενώ κρίσιμη θεωρείται η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κοιζούμι, στις 8 Απριλίου.

Αναλυτές της UBS εκτιμούν πάντως ότι η ισοτιμία τους θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 125 γεν, σε διάστημα τριών μηνών περίπου.

Στα 28 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent, ενώ στα 30 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκονται οι τιμές του αργού στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, στα 330 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

Σημειώνεται ότι στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν δολαρίου, ενώ στα 128 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ - γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v