Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω της ιρακινής αντίστασης

Ανοδο στην τιμή τόσο του brent, όσο και του NYMEX προκαλεί η αντίσταση των ιρακινών δυνάμεων στα νότια της χώρας και οι ανησυχίες που αυτή πυροδοτεί αναφορικά με τη διάρκεια του πολέμου.

Ανοδικές τάσεις προκαλεί στην αγορά αργού πετρελαίου η σθεναρή αντίσταση που συναντούν οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή της Naziriyah και οδηγούν το μαύρο χρυσό σε rebound από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Σοβαρή θεωρούν τώρα αναλυτές την πιθανότητα οι παρατεταμένες εχθροπραξίες να πλήξουν τις εξαγωγές πετρελαίου συνολικότερα από τις χώρες της Μέσης ανατολής.

Το αργό πετρέλαιο, την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε περίπου το ένα πέμπτο της αξίας του, εν μέσω εκτιμήσεων ότι ο πόλεμος θα είχε οπωσδήποτε γρήγορο τέλος.

”Η αγορά είχε ποντάρει στο αισιόδοξο σενάριο. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε διάψευση των προσδοκιών θα προκαλεί άνοδο της τιμής”, παρατηρεί βρετανός αναλυτής.

Αυτή την ώρα, το brent καταγράφει άνοδο κατά 1,77%, στο επίπεδο των 24,75 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ανοδικά κινείται και το NYMEX, στα 27,47 δολ. ανά βαρέλι.

Εξάλλου, ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού, λόγω κυρίως των πιέσεων που εμφανίζουν και αναμένεται να εμφανίσουν οι χρηματιστηριακές αγορές, στα 329 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v