Σταθεροποιητικές τάσεις για ευρώ, πετρέλαιο

Ανακάμπτουν οι πετρελαϊκές τιμές για πρώτη φορά στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις ότι πλησιάζει η ώρα του πολέμου, ύστερα και από την απόρριψη του τελεσιγράφου των ΗΠΑ από τον Σαντάμ.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το πετρέλαιο, ύστερα από τις υψηλές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς πλησιάζει η ώρα λήξης του τελεσιγράφου των ΗΠΑ για τον ιρακινό ηγέτη.

Η απόρριψη του τελεσιγράφου από το καθεστώς της Βαγδάτης, εκτιμάται από τους αναλυτές πως υποδηλώνει ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα και στις μεταφορές πετρελαίου από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Κοντά στα 27,50 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης το αργό κυμαίνεται στα 30,20 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, ο χρυσός καταγράφει ανοδική πορεία, διαμορφούμενος στα 339 δολάρια την ουγκιά.

Το δολάριο επωφελήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες από τις προσδοκίες ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι σύντομος, με το ευρώ σήμερα να κερδίζει έδαφος, στα 1,0643 δολάρια.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι μέχρι να πληγούν οι πρώτοι στόχοι στο Ιράκ, το δολάριο θα είναι ευάλωτο, ιδιαίτερα εάν εμφανιστούν ενδείξεις σχετικά με το ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει παραπάνω από ό,τι υπολογιζόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v