Σημαντική πτώση για χρυσό, σταθεροποίηση αργού

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου γεγονός το οποίο αποδίδεται στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ. Σημαντική πτώση, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου γεγονός το οποίο αποδίδεται στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί την πρώτη σε κατανάλωση πετρελαίου χώρα παγκοσμίως.

Επίσης η παράταση που διαφαίνεται σε διπλωματικό επίπεδο αναφορικά με την ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράκ συμβάλλει στην προσωρινή αποκλιμάκωση των τιμών στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

Το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 32,78 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,29%. Πτώση 0,5% καταγράφει η τιμή του αργού και στη Νέα Υόρκη, το οποίο διαπραγματεύεται στα 37,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η μερική υποχώρηση οφείλεται στις προσδοκίες των επενδυτών για ενδεχόμενη καθυστέρηση του πολέμου στο Ιράκ. Στη διατήρηση των τιμών συμβάλλει και η έντονη φημολογία οτι ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ Ιράκ θα είναι σύντομος.

Σημαντική πτώση 3,20% καταγράφει η τιμή του χρυσού, η οποία οφείλεται στην σημαντική ενίσχυση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κάτω και από τα 340 δολάρια, και πιο συγκεκριμένα, στα 335,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v