Μικρή άνοδος για τις τιμές του αργού

Σε θετικό πρόσημο επέστρεψαν οι τιμές του αργού κατά την διάρκεια της ομιλίας Μπλιξ, παρά τους ”ήπιους” τόνους που χρησιμοποίησε, για την εξέλιξη των ερευνών. Στο μεταξύ ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει επείγον σχέδιο για το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ.

Σε θετικό πρόσημο επέστρεψαν οι τιμές του αργού κατά την διάρκεια της ομιλίας Μπλιξ. Στο μεταξύ ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ανακοίνωσε σήμερα πως θα προτείνει, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών του, την Τρίτη, την εφαρμογή ενός σχεδίου επείγουσας ανάγκης που θα διασφαλίσει την παροχή πετρελαίου σε περίπτωση πολέμου εναντίον του Ιράκ.

”Οι υπουργοί θα αποφασίσουν κάτω από ποιές προϋποθέσεις ο ΟΠΕΚ θα διοχευτεύσει στην αγορά επιπλέον 4 εκατομμύρα βαρέλια αν αρχίσουν οι επιθέσεις στο Ιράκ”, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον οργανισμό.

Οι τιμές του αργού σημειώνουν ελαφρώς ανοδικές τάσεις στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 33,55 δολάρια ανά βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύται στα 36,82 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,49%. Πτώση κατά 0,80% σημειώνει και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 353,55 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v