Σε άνοδο αργό και χρυσός

Ανοδο σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει για επέμβαση στο Ιράκ. Αναλυτές εκτιμούν οτι το αργό θα συνεχίσει την άνοδο, έως ότου τερματιστεί η ”πολεμική φιλολογία”.

Ανοδο σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει για επέμβαση στο Ιράκ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επιτρέψει τελικά να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της σε περίπτωση σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 33,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 37,24 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1%.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, λίγες μόνο ημέρες μετά τη νέα αναφορά των επιθεωρητών και την κατάθεση του σχετικού πορίσματος που αναμένεται την Παρασκευή. Στο μεταξύ η ιρακινή κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφή των πυραυλικών συστημάτων αλ Σαμούντ-2.

Το φράγμα των 355 δολαρίων ξεπέρασε και η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Ειδικότερα η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται στα 355,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v