Τέλος το ”πτωτικό διάλειμμα” για το αργό

Παροδική, όπως είχαν επισημάνει παρατηρητές της αγοράς, υπήρξε η χθεσινή πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του αργού τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Νέα Υόρκη σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού.

Παροδική, όπως είχαν επισημάνει παρατηρητές της αγοράς, υπήρξε η χθεσινή πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να μην επιτρέψει τη διευκόλυνση των αμερικανών. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η ”αναμονή” πολεμικών εξελίξεων, θα οδηγήσει τις τιμές στο επίπεδο των 40 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 11 Μαρτίου προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα της προσφοράς σε περίπτωση σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Ο οργανισμός φέρεται διατεθειμένος να εφαρμόσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο θα ανασταλούν οι ποσοστώσεις παραγωγής, από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εχθροπραξίες. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, ο ΟΠΕΚ δεν προτίθεται να άρει τους περιορισμούς στην παραγωγή μόνο και μόνο για να συγκρατήσει τις τιμές, πριν από την προγραμματισμένη σύνοδό του. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρά το ότι δεν υπάρχει επίσημα διατυπωμένη πρόταση, οι υπουργοί πιθανότατα στη συνάντησή τους να υιοθετήσουν σχέδιο προσωρινής αναστολής των περιορισμών στην παραγωγή.

Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 33,28 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 2,46%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύεται στα 36,33 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,25%. Ανοδο 1,17% καταγράφει σήμερα και η τιμή του χρυσού, και διαπραγματεύεται στα 352,903 δολάρια ανά ουγκιά. Αιτία της ενίσχυσης του πολύτιμου μετάλλου, η αποδυνάμωση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v