Δήλωση Μπλέρ ενισχύει το αργό

Ο δήλωση Μπλερ ότι είναι ”έτοιμος για πόλεμο στο Ιράκ” ακόμη και εάν ασκήσουν βέτο περισσότερες από μία χώρες στον ΟΗΕ, οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές. Κοντά στα 37 δολάρια το αργό στη Νέα Υόρκη.

Ο δήλωση Μπλερ ότι είναι ”έτοιμος για πόλεμο στο Ιράκ” ακόμη και εάν ασκήσουν βέτο περισσότερες από μία χώρες στον ΟΗΕ, οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο βρετανός πρωθυπουργός υπαινίχθηκε πως θα ήταν πρόθυμος να προσφύγει στον πόλεμο, ακόμη κι αν περισσότερες της μιας μεγάλες δυνάμεις του ΟΗΕ ασκούσαν βέτο στη νέα απόφαση του Οργανισμού που θα επιτρέπει την χρήση βίας. Μέχρι σήμερα ο Μπλερ είχε δηλώσει πως διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στον πόλεμο χωρίς την εξουσιοδότηση του ΟΗΕ στην περίπτωση που ασκηθεί μόνο ένα ”παραλογο βέτο”.

Οσον αφορά στις τιμές του αργού, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 33,58 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,14%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 36,95 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1%.

Ελαφρά άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 354,79 δολάρια ανά ουγκιά, υποστηριζόμενο κυρίως από την ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v